vrijdag 8 februari 2019

Renoveren - decoreren * onze leefruimte

2019. Een nieuw jaar, een nieuw hoofdstuk. Tijd om een frisse wind te laten waaien door onze leefruimte. Iets wat al 2,5 jaar kriebelt maar er waren andere zaken die prioritair waren. Tot nu dus.




 


Ein-de-lijk vlogen de dikke plastieken ramen/dubbele deuren eruit, die heel log oogden en in het begin namaakhoutstructuurkleur (hoe anders dit 'mooi' verwoorden?!) hadden, om daarna in gebroken wit geverfd te worden maar toch steeds uit plastiek bleven... en letterlijk dag in dag uit onze ogen uitstaken (tevens de reden waarom onze ramen zeer weinig op foto's te zien waren), dus nu werden er door de lokale ferronier uit Malaucène ijzeren ramen op maat gemaakt met een fijnere structuur en gethermocoat in roestbruin. We zijn er ongelooflijk blij mee. Niet enkel voor hun look&  feel maar ook voor het daglicht dat rijkelijker kan binnenvallen en de natuurstenen van buiten die we nu ook van binnenuit kunnen zien. Iets waar we al lang van droomden èn echt authentiek Provençaals. * zucht *

De ene kant werd een brede deur met een beweegbaar kleiner deel. De andere kant werd een raam maar wel met het beeld van de deur gespiegeld omdat we wel houden van een mooie symmetrie.
We hingen er bijpassende vloeiende Franse linnen gordijnen uit l'Isle sur la Sorgue langs.
Langs buiten laten we nu de deuren nog niet zien, want rondom veranderen we ook nog wat 'details', zoals je al een beetje kan zien in onderstaande foto.




de leefruimte werd ook 'geleveld'. Vroeger was er door de voormalige eigenaar, een interieurarchitect, mooi gewerkt met een niveauverschil, waarin ook de zetel op maat werd verwerkt. Mooi idee maar al vakere gevaarlijk bevonden door onze gasten èn het maakte de ruimte minder mobiel qua schuiven van meubelen en dus kleiner, zeker als we met een groter aantal gasten deze ruimte gebruikten. We kozen ervoor om de hele ruimte om het hoogste niveau te brengen ipv te gaan breken. Volledig werd er gevloerd in Franse natuursteen, travertin, onze favoriet die we ook in alle kamers toepasten.







 

Aan de schouw braken we het opgewerkt stuk met hout en rode gebakken klei weg en vervingen we het door dikke travertin.

Verder schoven we natuurlijk wat met onze meubelen, de enige die we echt mee verhuisden (3 kasten, tafel en bureau, ooit allemaal gekocht bij Idee in Bornem en nog steeds mooi bevonden ;-) ), en voegden we landelijke, brocante en Franse elementen toe. Tevens kwam mijn bureau mee naar beneden zodat ik nu in onze gezellige leefruimte kan werken als iedereen daar met zijn ding bezig is. Ook Galaxy (zie hier) kreeg er haar mand. 



De SnowPuppe Moth-lamp boven de tafel is helaas geen lang leven beschoren en wordt binnenkort vervangen door een passend exemplaar.
Op de foto's zie je heel duidelijk dat ik op verschillende tijdstippen van de dag foto's nam want op onderstaande foto's schijnen de kleuren al wat grijzer en was de zon buiten bijna volledig weg.


Voorlopig staan onze ijzeren buitenstoelen aan de eettafel, tot we de ideale bijpassende stoelen gevonden hebben. Deze tafel is serieus wat kleiner dan de vorige tafel. Waar gaan de gasten dan zitten, vraagt u zich af?! Ha, dat verhaal volgt later. Vast staat dat de oude kasteeltafel terug de binnentafel wordt voor onze gasten ... wordt vervolgd ;-) 





 







De trap is nog steeds redelijk prominent aanwezig en misschien wel tè ... dus ook daar denken we aan een iets andere inkleding.

 






Gaat u graag met ons nog even terug in de tijd?

Zie hier voor de eerste beelden van de leefruimte in 2016,
hier voor het vervolg in 2017 met de landelijke rieten Pantonchairs aan onze tafel
en hier voor 2018 (en een foto hier) met de zwarte masterschairs aan dezelfde tafel.



Voor meer info over onze B&B:
LesOliviersduTaulisson.weebly.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...